DEMO'12 1
11-09-2016
2-0

Scheidsrechter:   Briene, G.H.
VVDemo'12 moest afgelopen zondag op bezoek bij VCB in Biezenmortel. Een ploeg die vorige week in Vlijmen afrekende met Haarsteeg. Zij wonnen met 1-4 en maakte daar een goede indruk, VVDemo'12 was gewaarschuwd. De eerste helft was dit niet te zien in het veld. De eerste helft was niet al te best van beide ploegen. Desondanks wisten de gastheren tot twee keer toe gevaarlijk te worden. In de 10de minuut kwam VCB gevaarlijk opzetten en met een afstandschot probeerde zij het doel achter doelman Daan De Vries te vinden. Het projectiel viel op het dak van het doel, met als gevolg dat het net over een lengte van twee meter los kwam. De tweede mogelijkheid kregen de gastheren enkel minuten voor rust. Nadat de bal het strafschopgebied in werd gebracht kon Jan Brands de score openen. Wel hing aan het doelpunt een sterke buitenspellucht, omdat hij vanuit buitenspelpositie terug kwam, echter de scheidsrechter wilde het signaal van de grensrechter niet overnemen.

De tweede helft kregen de talrijke Drunense supporters een heel ander VVDemo'12 te zien. Trainer Jasper Dalsema had de mannen in rust goed wakker geschud. Het gevolg was dat VVDemo'12 veel meer in de aanval kon gaan. Het gevolg was dat VVDemo'12 via Jan Jacobs in de 50ste minuut een opgelegde kans kreeg op de gelijkmaker. Zijn schuiver kon door de doelman nog gekeerd worden. Direct van uit de counter kon VCB buitenspeler Harm Hansen bereiken. Geheel vrijstand wist hij wel doeman Daan te verschalken, 2-0. Hierna ging VVDemo'12 met nog meer durf op de aanval spelen om zich terug in de wedstrijd te knokken. Enkele mooie kansen waren het gevolg. In de 64ste minuut kan Martijn Hanenberg een fraaie voorzet afleveren bij Robin Klaassen. Robin zag zijn inzet in de handen van de doelman belanden. Even later was het Bas van Hees die door Jan op maat werd bediend. Ook het schot van Bas mocht er wezen en kon door de doelman niet gekeerd worden, echter de hulp van een speler op de doellijn voorkwam de verdiende aansluitingstreffer. In de 72ste minuut mocht Wessel Spijkerboer, op 18-jarige leeftijd, zijn debuut in het eerste elftal meemaken, nadat hij voor de andere jongeling Matijn Hanenberg in het veld kwam. Ook na deze wissel bleven de Drunense spelers de aanval zoeken. Maar vandaag rustte er een vloek op scoren. In de 75ste zag Yannick Stacey zijn schot juist over gaan. En in de 79ste minuut zag Damian, vanuit een hoekschop, zijn kopbal op de doellijn door een speler gekeerd worden.
Al met al een behoorlijke tweede helft die vooraf werd gegaan door een bar slechte eerste helft. Op basis hiervan kon de overwinning van VCB verdiend genoemd worden.